Bemutatkozás

Túri Zoltán, agrár-szaktanácsadó vagyok. Közel 10 éve segítem a gazdálkodókat a hazai és uniós forrásból elérhető pályázatok és támogatások igénylésében és a fejlesztések sikeres elszámolásában.

Gazdasági agrármérnöki diplomámat a Kaposvári Egyetem Állattudományi Karán szereztem 2001-ben. Az egyetem után, 2004-től a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalban dolgoztam, a kérelemkezelés területén. Az ott eltöltött hét év alatt kiismertem az uniós agrártámogatások rendszerét, az ügyintézési eljárásokat és szabályokat.

Az elmúlt 10 évben falugazdászként segítettem a gazdálkodókat a kérelmek beadásában, tájékoztattam őket a támogatásokhoz kapcsolódó kötelezettségekről és a pályázati lehetőségekről. Évente többszáz támogatás sikeres igénylésében működtem közre, továbbá az általam koordinált nyertes pályázatok tucatjai segítették a gazdálkodókat fejlesztési céljaik elérésében.

Az agrár-igazgatásban eltöltött évek során azt tapasztaltam, hogy a támogatásokhoz kapcsolódó adminisztrációs kötelezettségek egyre nagyobb terhet jelentenek az agrárium szereplői számára. A folyamatosan megjelenő új előírások, a jogszabályváltozások naprakész követése egyre több időt igényel a gazdálkodóktól; egy-egy határidő vagy adatszolgáltatás elmulasztása, egy hiányzó, esetleg rosszul kitöltött dokumentum pedig komoly büntetéssel vagy támogatáslevonással járhat, nem beszélve arról, hogy súlyosabb esetben a támogatásból történő kizárás a gazdaság jövőjét veszélyeztetheti.

A pályázati rendszerek bonyolultsága sok termelőt elriaszt attól, hogy fejlesztési elképzeléseiket támogatás felhasználásával valósítsák meg, vagy a szükséges információ hiányában a pályázati források bevonását nem is tervezik a beruházásaik során, így hátrányba kerülnek a versenytársaikkal szemben.

A gazdajegyzo.hu oldal célja, hogy felhívja a gazdálkodók figyelmét a támogatásokhoz kapcsolódó határidőkre és kötelezettségekre, közérthető formában tájékoztassa őket az előírásokról és a pályázati lehetőségekről.

Szaktanácsadóként pedig a fenti problémák elkerülése érdekében vállalom az Ön által igénybe vett támogatásokhoz kapcsolódó adminisztráció teljes körű ügyintézését az Ön egyedi igényei szerint, melyről a Szolgáltatások menüpontban tájékozódhat.

 

Elérhetőségek:

Iroda: Kaposvár, Raktár u. 13.

Mobil: +3630/396-4425

E-mail: turi.zoltan@gazdajegyzo.hu

Facebook: http://www.facebook.com/gazdajegyzo