Újra megnyílik a népszerű pályázati lehetőség

2021. április 26-tól újra beadható a Baromfi- és sertéstartó telepek járványvédelmi rendszereinek fejlesztése pályázat.

A baromfi- és sertéstartók számára 2020 tavaszán új pályázati lehetőséget indított az Agrárminisztérium, a pályázat keretében járványvédelmi beruházások támogatására nyílt lehetőség. A madárinfluenza- és afrikai sertéspestis járványok komoly veszélyt jelentenek a hazai állattenyésztők gazdaságára, a veszély csökkentését eredményező beruházások költségesek, így a pályázati lehetőséget nagy érdeklődés övezte, melyet az is jól mutat, hogy a kétmilliárd forintos kerettel meghirdetett programra közel négymilliárd forintos igénylést hagyott végül jóvá az Irányító Hatóság.

Tekintettel arra, hogy a járványhelyzet továbbra is fennáll, az Agrárminisztérium új keretösszeggel ismét megnyitja a pályázati lehetőséget, így 2021. április 26-tól újra igényelhető a támogatás többek között a járványvédelemhez kapcsolódó épületek, kerítésrendszerek kialakítására, felújítására és korszerűsítésére, illetve az állatbetegségek kockázatát csökkentő eszközök, gépek beszerzésére.

A támogatással kapcsolatos további részletekkel és a támogatási kérelem összeállításával kapcsolatban elérhetőségeimen állok az érdeklődők szíves rendelkezésére!