Áprilisban igényelhető a sertés állatjóléti támogatás 2020/I. negyedévi kifizetése

A Magyar Államkincstár közzé tette a sertés ágazat részére nyújtott állatjóléti támogatások kifizetéséhez nyomtatványokat.

Az állatjóléti támogatáshoz (az előírtnál legalább 10%-kal nagyobb férőhely, a tartási rendszerben természetes feltétel, a verekedés, kimarás megelőzéséhez szükséges feltételek, az almozás, a megfelelő mikroklíma) kapcsolódó kifizetési kérelmet 16/2020. (III. 12.) közlemény 1. számú melléklete szerinti, N0840 számú, „Kifizetési kérelem a sertés ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatáshoz”  nyomtatványon, és tartási helyenként külön kitöltve, a 2. számú melléklet szerinti, N0841 számú „Kifizetési kérelem Tartási hely lap a sertés ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatáshoz” nyomtatványon a teljes negyedévre vonatkozóan, kérelmezőnként egy alkalommal postai úton

a naptári negyedévet követő hónap utolsó napjáig

kell benyújtani a jogosult lakóhelye, illetve székhelye szerint illetékes megyei kormányhivatalhoz.

A kifizetési kérelemben kizárólag a támogatási kérelemben megjelölt és a támogatási döntésben jóváhagyott tartási helyre, állatlétszámra, illetve tevékenységre vonatkozó igények szerepelhetnek.
A benyújtási időszakot (negyedévet) a sertéseknek a számlán, felvásárlási jegyen vagy belső bizonylaton feltüntetett értékesítési időpontja, annak hiányában a számla / felvásárlási jegy / belső bizonylat teljesítésének időpontja határozza meg.

.

A mezőgazdasági csekély összegű támogatás iránti kérelmet a közlemény 3. számú melléklete szerinti, N0842 számú, „Mezőgazdasági csekély összegű támogatás iránti kérelem a sertés ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatáshoz”  nyomtatványon, és tartási helyenként külön kitöltve, a 4. számú melléklete szerinti, N0843 számú „Mezőgazdasági csekély összegű támogatás iránti kérelem Tartási hely lap a sertés ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatáshoz” elnevezésű nyomtatványon a teljes negyedévre vonatkozóan, kérelmezőnként egy alkalommal postai úton,

a naptári negyedévet követő hónap utolsó napjáig

kell benyújtani a jogosult lakóhelye, illetve székhelye szerint illetékes megyei kormányhivatalhoz.

Forrás: www.mvh.allamkincstar.gov.hu

Kapcsolódó: