Új támogatási lehetőség magánszálláshelyek és egyéb szálláshelyek részére

Magánszálláshelyek és maximum 8 szoba, illetve 16 férőhely kapacitással üzemeltetett egyéb szálláshelyek felújítására és korszerűsítésére igényelhető támogatás.

Budapesten kívül működtetett magánszálláshelyek és maximum 8 szoba, illetve 16 férőhely kapacitással üzemeltetett egyéb szálláshelyek felújítására és korszerűsítésére dolgozott ki támogatási programot a Kisfaludy Program keretében a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. és a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. A konstrukció célja ezen szálláshelyek általános minőségi és szolgáltatási színvonalának emelése, valamint a szektor árbevételének és jövedelmezőségének növelése.

A támogatásra jogosultak köre:

  • azon magánszálláshelyek, amelyek a pályázat kiírásának napján magánszálláshelynek minősülnek
  • azon szálláshelyek, amelyek legfeljebb nyolc szobát – maximum 16 férőhellyel – üzemeltetnek.

A pályázat benyújtásának feltétele, hogy a pályázó érvényes Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) regisztrációval rendelkezzen.

A rendelkezésre álló forrás hatvanmilliárd forint, az igényelhető maximális támogatási összeg nyolcmillió forint – szobánként legfeljebb egymillió forint összeghatárral.

A támogatás formája vissza nem térítendő támogatás.

A pályázat benyújtására elektronikus felületen keresztül lesz lehetőség, egyszerűsített igénylési eljárás keretében.

A pályázat további, részletes feltételeiről (támogatás intenzitása, támogatható tevékenység, eszközök köre, elszámolás szabályai stb.) a hamarosan megjelenő pályázati felhívás és útmutató fog információkkal szolgálni.

Amennyiben a fenti lehetőség felkeltette érdeklődését, kérem lépjen velem kapcsolatba elérhetőségeimen!